+ 36 30 833 1367 mail@fermlic.hu

Blog

FERMLIC Food

Termék bemutató

2022. április 11.

Séfklub: Most a fekete fokhagyma volt terítéken: “2022. április 11-én rendezte meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete az idei év harmadik taggyűlését. A szokásos havi taggyűlésen a FERMLIC FOOD Élelmiszer Gyártó és Forgalmazó Kft. termékeiből álló kóstolóval zárult.” Kóstolóval egybekötött termék bemutatót tartottunk séfeknek. A több mint egy órás bemutató során bemutattuk a termékeinket és beszéltünk a fekete fokhagyma élettani hatásairól. “A fekete fokhagyma a mindennapi konyha összetevője, hogy az ételeket érdekesebbé, szórakoztatóbbá és még finomabbá tegye. A fekete fokhagyma olyan fokhagyma, amely természetes módon átalakult, hogy megváltoztassa nemcsak színét és állagát, hanem ízét is. Eltűnt a csípős íz, helyébe édes, puha íz lép, melaszra és karamellára emlékeztet. A nyers fokhagyma élességét felváltotta a finom ízlés, ez az érzés a Japánok umaminak nevezik. Mindez további összetevők, vegyszerek vagy enzimek használata nélkül történik.  A fekete szín drámai adalékot jelent minden ételhez, a sós íz pedig a halaktól a marhahúsig fokozza az ételek ízét. Évszázadok óta hagyományos összetevője a koreai főzésnek, ahol egészségmegőrző tulajdonságai miatt ünneplik.”

Forrás:    Séfklub: Most a fekete fokhagyma volt terítéken